به گزارش شهرآرانیوز؛ علی رغم گذشت قریب به چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، این واقعه کماکان در معرض توجه بسیاری از متخصصان، کارشناسان و علاقهمندان به نهضتهای ضداستکباری و ضداستعماری قرار دارد و علاوه بر نفس واقعه انقلاب، حوادث مختلف پس از پیروزی انقلاب که موجب حفظ و تداوم آن شده اند نیز همیشه در معرض توجه بوده اند.
حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در گفتگو با خبرنگار «شهرآرا»، در پاسخ به این پرسش که واقعه ۱۳ آبان ۵۸ در چه شرایط ویژهای در کشورمان به وقوع پیوست و این واقعه چه میزان بزرگ بود که از سوی حضرت امام خمینی (ره) به عنوان «انقلاب دوم» یاد شد، گفت: اگر به جوهره انقلاب اسلامی و ماهیت نظام دولت جمهوری اسلامی دقت کنیم، درمی یابیم که هم مبارزه با طاغوت و هم مقابله با استکبار جزو اهداف روشن و شفاف آن بوده است.
در واقع برای هموارسازی راه در جهت تحقق حکومت دینی و رسیدن به تمدن نوین اسلامی که از مهمترین اهداف انقلاب اسلامی بوده، مبارزه با طاغوت و استکبار ضروری و اجتناب ناپذیر است. بر همین اساس، پس از آنکه انقلاب اسلامی با همت مردم به پیروزی رسید و رژیم ستمشاهی و طاغوت سرنگون شد تا زمینه حاکمیت احکام الهی در کشور فراهم شود، مهمترین عاملی که بر سر راه این مهم وجود داشت، استکبار و نماد آن آمریکا بود.
در واقع استکبار، خود عامل اصلی مستولی شدن طاغوت و خسارتها و جنایتهای بسیار در کشور ما بود؛ بنابراین تسخیر لانه جاسوسی که نقشی اصلی در مقابله با انقلاب اسلامی، حمایت از ضدانقلابیون و تجزیه طلبان داشت، به میزانی حائز اهمیت بود که از سوی حضرت امام (ره)، «انقلاب دوم» نامیده شد. در انقلاب اول، طاغوت و رژیم شاهنشاهی که عامل و مزدور استکبار جهانی بود و در انقلاب دوم، خود استکبار جهانی و عامل اصلی بدبختیهای مردم ایران، دستش از کشورمان قطع شد.
وی درباره پیامی که تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ایران برای جهانیان داشت، گفت: در آن بازه زمانی، همه کشورهای جهان تصور میکردند که آمریکا یک قدرت مطلقه در عرصه بین المللی و کدخدایی است که همه باید سر تعظیم در برابر آن فرود آورند و بدون تکیه به آن امکان رشد، توسعه و پیشرفت نخواهند داشت. انقلاب اسلامی، اما با درهم شکستن ابهت آمریکا، خط بطلانی بر این تصور جهانی کشید. این موضوع سبب شد جنبشهای آزادی بخش و نیروهای مقاومت در منطقه و جهان، دیگر هیچ هراسی از آمریکا نداشته باشند.
این فعال سیاسی در ادامه درباره ثمرات تسخیر سفارت آمریکا برای ملت ایران گفت: آثار و ثمرات تسخیر سفارت آمریکا برای ملت ما بسیار ارزشمند بوده است. اولا این واقعه، ملت ایران را از حقارت و از لطمه خوردن به عزت و کرامتش رهاند. دوم آنکه ۱۳ آبان ۵۸ سبب شد کشورمان از سلطه گری و مداخله خارجی رهایی یابد و مردم ما خودشان تنها تعیین کنندگان سرنوشتشان باشند و در مسیر استقلال، چه سیاسی، چه اقتصادی و چه فرهنگی، گام بردارند.
در نهایت میتوان گفت این واقعه منجر به شکستن ابهت و هیمنه آمریکا در عرصه بین المللی و بدین ترتیب زمینه مقابله با استکبار در عرصه جهانی فراهم شد، به گونهای که امروز شاهد شکسته شدن هژمونی آمریکا در منطقه خاورمیانه و خروج نیروهای نظامی آن از کشورهای همسایه هستیم. بدین ترتیب از مداخلات آمریکا در کشورهای منطقه به میزان زیادی کاسته شده و همچنین اثرگذاری آمریکا در معادلات بین المللی کاهش پیدا کرده است.
این عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در پایان درباره لزوم گرامیداشت یوم ا... ۱۳ آبان، در گذر ایام و طی سالهای متمادی گفت: ۱۳ آبان اولا یادآور قتل عام فرزندان این مرزوبوم توسط عاملان آمریکا و ثانیا یادگار کشف لانه جاسوسی آمریکا و نقش مخرب مداخله گر آن در کشورمان است. ۱۳ آبان یادآور این مهم است که در مواجهه با آمریکا باید در برابر هر اقدام، متناسب با آن اقدام پاسخ داد.
ملت ما با بزرگداشت ۱۳ آبان، نشان میدهد که استکبارستیزی جوهره و جزو اصول بنیادین انقلاب اسلامی است و ثانیا مبارزه با آمریکا نه فقط به سبب نقش مخرب آن در کشور ما، بلکه به دلیل جنایتهایی است که آمریکا در کشورهای مختلف ازجمله، افغانستان، یمن و فلسطین انجام داده است. بزرگداشت ۱۳ آبان به نوعی همدردی ملت ما با همه کسانی است که در جهان از سیاستهای جنایتکارانه آمریکا خسارت دیده اند.